Voorburgs Dagblad | Sekswerkers komen in actie om werk te hervatten
mainImage

Sekswerkers komen in actie om werk te hervatten

'Raamprostitutie niet meer van deze tijd'
25 februari 2021, 08:43 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Sekswerkers demonstreren komende dinsdagmiddag in Den Haag. Ze eisen dat ze net als andere contactberoepen, zoals kappers, masseurs en rijscholen, vanaf woensdag weer aan het werk mogen gaan. Voor de protestactie komen de sekswerkers met een 'peepshow op wielen' naar de Hofplaats, een plein naast het gebouw van de Tweede Kamer.

Het kabinet bepaalde dinsdagavond dat alle contactberoepen weer aan de slag mogen, maar sloot sekswerkers uit van hervatting van hun werk. "Bij sekswerkers heb je te maken met het bijzondere karakter van dat beroep, namelijk dat je heel dicht bij elkaar bent, met alle risico's van overdracht van het virus", verklaarde premier Mark Rutte daarover.

Sekswerker en organisator van de actie Moira Mona vindt dat onzin. "Sekswerkers zijn professionals en hebben zich altijd al beschermd tegen virussen en bacteriën. Het is gewoon belachelijk dat we niet dezelfde rechten hebben als andere werkenden en niet hetzelfde behandeld worden als andere contactberoepen terwijl daar geen enkele reden voor gegeven wordt." Ze wijst erop dat veel leden van deze beroepsgroep buiten de voorwaarden voor financiële steun vallen.

De Geleenstraat in Den Haag is al maanden dicht. Dat geldt ook voor de Rotterdamse privéhuizen.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad