Voorburgs Dagblad | Zet VVD de coalitie in Ldam-Vbg onder druk?

Zet VVD de coalitie in Ldam-Vbg onder druk?

mainImage
Tijdens het Meijs & Alink Vastgoed Debat kwam ook de enorme groei van Den Haag aan de orde.

De brandende vragen van raadslid Ole Heil, over de enorme opkomst van woningbouw op de Binckhorst, kan wel eens gevolgen voor het College hebben waar de VVD met wethouder Astrid van Eekelen in is vertegenwoordigd. De vragen zijn 'koren op de molen' voor de oppositie in het toch al zo stugge politieke klimaat in Leidschendam- Voorburg. 

Heil woont zelf overigens dicht tegen de Binckhorst aan en staat daarom letterlijk met zijn 'schoenen in de modder' als het gaat om alle ontwikkelingen bij hem op de hoek. "Zijn vragen waren de tweede keer in een relatief korte periode dat hij aan de bel trekt", meldt het AD. "In juli vroegen de lokale liberalen ook al aan het gemeentebestuur hoe het zit met het overleg met Den Haag over de ontwikkelingen in de Binckhorst. Toen antwoordde het gemeentebestuur nog dat er elk half jaar overleg is en dat Den Haag voorzieningen plant op de nieuwbouwlocatie".

De oppositie, waaronder het actieve GBLV en D66, zal de affaire met interesse volgen. Er wordt dan ook 'uitgekeken' naar de antwoorden van het VVD-raadslid van dit overigens lastige dossier. De Binckhorst wordt nu eenmaal door de Haagse plannen zo massaal dat Voorburg gaat worden opgeslokt als het om aanmeldingen bij scholen, sportclubs en andere verenigingen. Deze ontwikkeling lijkt niet meer tegen te houden.  


Door: Bart Bakker | Foto: Ap de Heus/ Voorburgs dagblad