Voorburgs Dagblad | Wie helpt bij problemen met stadsverwarming?

Wie helpt bij problemen met stadsverwarming?

mainImage

Fractievoorzitter Lesley Arp (SP) wil dat de gemeente de bewoners van Waldo Park gaat helpen bij het oplossen van de problemen die zij hebben met warmteleverancier Eteck. In vragen aan het college wijst het raadslid op de petitie die de jongeren zijn gestart tegen de hoge kosten en slechte service van Eteck. Het bedrijf levert stadsverwarming aan de jongeren- en studiewoningen en heeft daardoor het alleenrecht op de warmtevoorziening. 

De bewoners klagen niet alleen over de in hun ogen hoge maandelijkse kosten van tussen de 40 en 80 euro per maand voor een goed geïsoleerde studio. Ook zijn zij het niet eens met de hoge afrekeningen aan het eind van jaar (in de honderden euro’s) en zijn ze ontevreden over de klantenservice van Eteck. En dan is er volgens de petitie ook nog eens sprake van een slecht werkende warmtevoorziening. Sommige bewoners zouden maanden zonder werkende verwarming hebben gezeten.

De SP vraagt zich ook af waar Haagse huurders, zowel in de sociale sector als de particuliere sector, überhaupt terechtkunnen als zij kampen met een niet (goed) werkende warmtevoorziening en niet kunnen overstappen naar een andere leverancier. Zijn er instanties tot wie de huurders zich kunnen melden met hun klacht als de verhuurder het probleem niet oplost? Is dat de Pandbrigade, of het Huurteam, zo vraagt Arp.

Volgens het raadslid is dat van belang, en wordt dat steeds groter, omdat Eteck een belangrijke speler is geworden op de Nederlandse markt voor warmte en koude installaties, onder andere doordat Eneco een deel van zijn warmtelevering heeft overgedragen.

 


Door: vragen