Voorburgs Dagblad | Voorstel voor ruimere openingstijden winkels

Voorstel voor ruimere openingstijden winkels

mainImage
De ingang waar de Media Markt en de Jumbo zijn te vinden.

Er wordt dinsdag tijdens de raadsvergadering een voorstel besproken van de raadsleden Jacco van Maldegem (D66) en Frank Rozenberg (GBLV) voor ruimere openingstijden van de winkels. Dit komt vooral door de aanwezigheid van de Mall of the Netherlands waar steeds meer winkels opengaan.

"Ruime openingstijden van winkels vergroten ieders mogelijkheden. Van ondernemers, consumenten en inwoners. Het maakt de combinatie van werken en zorg voor kinderen, ouderen en buren gemakkelijker. Ondernemers moeten daarom zelf kunnen besluiten over hun openingstijden. De huidige Verordening winkeltijden Leidschendam-Voorburg 2014 beknot ondernemers in hun vrijheid om afgaande op de behoeftes van consumenten hun winkel te openen".

"Met de komst van de Mall of the Netherlands naar Leidschendam-Voorburg krijgt de gemeente een shopping mall van (inter)nationale allure, die veel banen oplevert voor onze inwoners. Bij zo’n economische impuls past beknotting van overheidswege niet als de markt vraagt om ruimere openingstijden".


Foto: Ap de Heus