Voorburgs Dagblad | Veiligheid en welvaart aan Europa te danken

Veiligheid en welvaart aan Europa te danken

mainImage
Martijn Grevink (eerste van links midden) samen met zijn collega's en premier Mark Rutte.

Voorburgs Dagblad volgt deze week Martijn Grevink, kandidaat nummer 8 voor 'Brussel' voor de VVD. Hij was in de afgelopen week bij de persconferentie van Mark Rutte in Barendrecht over het belang van Europa voor Nederland. "De boodschap was dat we veiligheid en welvaart in Nederland aan Europa te danken hebben. De Europese Unie is verre van perfect maar we hebben haar wel nodig om een vuist te maken tegen landen als China en Rusland: om handelsoorlogen te voorkomen en om agressie, online en offline, blijvend te stoppen. Heel benieuwd naar het debat straks", aldus Grevink. 

Ook ging hij in gesprek met startende ondernemers bij Dockwise in Vlissingen, een bruisende plek waar startende ondernemers samenkomen om elkaar verder te helpen. "Dit soort plekken hebben we ook in onze regio in de Caballerofabriek en BINCK36", concludeert Martijn Grevink. "De gesprekken met ondernemers leverden op dat Europa veel brengt zoals de Euro, gemakkelijker zaken doen over de grens. Maar ook dat er veel verbeterd kan worden. Er is nog veel administratieve rompslomp en het is niet altijd gemakkelijk om talent van over de grens aan te trekken. Volgens Grevink zijn het dit soort initiatieven die zorgen voor banen voor de komende generatie “en onze regio loopt voorop in ondernemerschap en dienstverlening, of het nu offline of digitaal is. We hebben behoefte aan een Europa dat veiligheid biedt en kansen schept zodat ook onze kinderen straks weer kansen op goede banen hebben".

Grevink: "Om die kansen te bieden moet Europa deze ondernemers vrij laten ondernemen, diensten moeten gemakkelijker over de grens kunnen worden verleend, denk bijvoorbeeld aan start up ondernemingen of kleine bedrijven die in Belgie of Duitsland klanten zoeken of juist mee willen doen aan aanbestedingen of kennis uit andere landen aan willen trekken. In Europa kunnen we het verschil maken om administratieve rompslomp aan te pakken en kansen voor onze regio te vergroten en kunnen we ervoor zorgen dat onze bedrijven niet op achterstand worden gezet".

"En die banen zorgen ervoor dat we onze regio bruisend houden en kunnen investeren in bereikbaarheid of in zorg voor onze ouderen. Een Europa dat investeert in innovatie en waarbij wij ervoor zorgen dat onze ondernemers hiervan kunnen profiteren. Wat mij betreft is er dus werk aan de winkel en een benaderbare lokale kandidaat helpt daarbij; want kansen scheppen we samen". 

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad