Voorburgs Dagblad | SP reageert niet op illegale borden en ruzie

SP reageert niet op illegale borden en ruzie

mainImage

De redactie van Voorburgs Dagblad vroeg de SP Leidschendam-Voorburg om een reactie naar aanleiding van het artikel over de bestuursruzie en het plaatsen van illegale borden in de gemeente. Hun reactie luidt als volgt.  "De SP in Leidschendam-Voorburg is blij met de extra aandacht voor haar verkiezingscampagne. Het campagneteam plaatste dit weekend ruim 40 borden met de tekst: BRUSSEL NIET DE BAAS. De partij doet er alles aan om de kiezer naar de stembus te krijgen. We zijn een Eurosceptisch partij en weten dat veel mensen op 23 mei thuis blijven. Juist die mensen willen wij bewegen wel naar de stembus te gaan".

De borden zijn ook te zien op de website en Twitter account van de partij en dit wordt inmiddels veel gedeeld.

Hoewel we inhoudelijk mijlenver verwijderd zijn van de VVD kunnen wij ook waardering opbrengen voor de borden die de VVD heeft geplaatst. Elke poging om mensen naar de stembus te krijgen juichen wij toe. Dat geeft mensen de keuze tussen de Eurofielen op rechts en de enige linkse partij die Eurosceptisch is!

Wij rekenen er op dat de VVD de borden na 23 mei zelf weghaalt. De SP doet dat in elk geval wel, want onze borden zijn milieuvriendelijk en klaar voor hergebruik.

Het is niet het enige opvallende campagne onderdeel van SP. Met een team van bijna 30 mensen spraken we duizenden bezoekers van winkelcentra Julianabaan en Leidsenhage. Op dit moment vinden 13.000 flyers hun weg naar brievenbussen in doorsnee woonwijken. De laatste dagen gaan we mensen wijzen op de extreem hoge salarissen van Europarlementariërs van € 11.000 per maand en €30.000 voor Timmermans en consorten. Met een dergelijk inkomen krijg je een bord voor je kop en begrijp je niets van de problemen van gewone mensen".

Nergens in de reactie wordt over de illegaliteit van de borden gesproken en de ruzie binnen het bestuur. 


Door: Bart Bakker