Voorburgs Dagblad | Sloopdreiging voor Kunstpost Mariahoeve

Sloopdreiging voor Kunstpost Mariahoeve

mainImage

Sinds 2011 beheert Stichting Kunstpost de voormalige MTS fotovakschool aan de Tarwekamp in Mariahoeve. In het monumentale pand zijn 23 ateliers voor kunstenaars gerealiseerd, alsmede oefenruimtes voor het Koninklijk Conservatorium en andere zaken. The British School, eigenaar van het gebouw, wil echter dat dit gebruik stopt en heeft sloop- en nieuwbouwplannen. De Haagse Stadspartij en GroenLinks hebben hier vragen over ingediend bij het college.

De twee partijen willen weten waarom Kunstpost nu al zou moeten vertrekken uit het pand en hoe ver de plannen van The British School zijn gevorderd. Mariëlle Vavier, raadslid van GroenLinks: “Concrete plannen voor nieuwbouw heb ik nog niet gezien, dus ik begrijp niet dat Kunstpost nu al zou moeten stoppen. Het zou zonde zijn als het gebouw lang leeg blijft staan of als er braakliggende grond ontstaat”.

Peter Bos: “Er is al zo weinig kunst en cultuur in Mariahoeve. Wat mij betreft gaan we dit gebouw niet zo maar slopen. Het gaat bovendien om een monumentaal gebouw waar we zuinig op moeten zijn. En als de kunst echt moet vertrekken, dan verwacht ik wel dat er vervangende huisvesting komt.”