Voorburgs Dagblad | 'Selectieve toegang oplossing Damcentrum'

'Selectieve toegang oplossing Damcentrum'

mainImage

Het vierde onderzoek naar de bereikbaarheid van het Damcentrum, uitgevoerd door onderzoeksbureau Antea, laat zien dat selectieve toegang de enige oplossing is waar overschrijdingen van de verkeersnormen worden voorkomen. Die conclusie trekt D66 op basis van de presentatie van het onderzoek van Antea.

De maatregel, waarbij het niet meer toegestaan is om het Damcentrum te gebruiken als doorgaand verkeer, is daarnaast een stuk goedkoper en makkelijker in te voeren dan de aanleg van een nieuwe brug. Cijfers gepresenteerd door ambtenaren van de gemeente bevestigen dat. De aanleg van een nieuwe brug kost eenmalig bijna 20 miljoen euro en dan nog eens zo’n 6 ton per jaar. Selectieve toegang zou eenmalig 7 ton kosten en jaarlijks slechts 1,8 ton.

‘Selectieve toegang is dus letterlijk miljoenen euro’s goedkoper dan een brug, en dat terwijl deze maatregel meer effect heeft dan een brug! Ik kan me niet voorstellen dat een college dat miljoenen moet bezuinigen, ervoor kiest om miljoenen over de balk te gooien voor een brug die alleen maar problemen brengt in plaats van oplost’, aldus Wouter Jorissen van D66. "In de media hoort Jorissen dat feiten en meningen nogal eens door elkaar worden gehaald. Jorissen: "De cijfers zijn gewoon terug te vinden op www.ingesprekmetlv.nl, laat u dus niet alleen overtuigen door mij, maar vooral ook door de cijfers"


Door: D66