Voorburgs Dagblad | 'Rotterdamse haven van groot belang'

'Rotterdamse haven van groot belang'

mainImage
Bart Groothuis (links) tijdens zijn werkbezoek aan de Rotterdamse haven.

De campagne voor de Europese verkiezingen is volop bezig. De Voorburgse kandidaten van het Europees Parlement, Bart Groothuis en Martijn Grevink zijn niet alleen in Leidschendam-Voorburg actief, maar reizen heel Nederland door. Onze redactie reist met hen mee. Hieronder een eerste reportage. 

Kandidaat Europarlementariër uit Voorburg Bart Groothuis (VVD, plek 4) was afgelopen week met staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, op werkbezoek in de Rotterdamse haven. "De haven is van vitaal belang voor Nederland, maar ook voor de NAVO: het zorgt dat militair transport uit de VS Europa kan binnenkomen," zegt Groothuis die wil dat er fors meer wordt geïnvesteerd in Europese krijgsmachten. Dat moeten landen zelf doen, maar ook de EU moet de portemonnee trekken voor de staatssecretaris, en wel voor het mogelijk maken van militair NAVO-transport door de Rotterdamse haven en verder via het spoor. Die aanvoer moet vlekkeloos verlopen; snel militair transport is essentieel voor onze veiligheid."

Ook de digitale veiligheid, het huidige vakgebied van Groothuis die werkt in de cyber security, verdient geld en aandacht. "De IT-systemen van de Haven zijn een vitaal onderdeel van onze samenleving. Als civiele autoriteiten dat vragen, kan Defensie bijspringen voor hulp mocht dat nodig zijn. Veel prachtige Voorburgse huizen langs de Vliet zijn gebouwd door Rotterdamse kooplieden. Ik wil als Voorburger in Brussel straks iets terugdoen voor Rotterdam," zo sluit Groothuis met een knipoog het werkbezoek voldaan af.

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad