Voorburgs Dagblad | Positie Hans Mulder (SGP Christen Unie) onhoudbaar

Positie Hans Mulder (SGP Christen Unie) onhoudbaar

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vanuit het politieke circuit komen de afgelopen dagen allerlei geruststellende signalen dat commissielid Hans Mulder van de SGP-Christen Unie het allemaal niet zo heeft bedoeld en de coalitie zeker niet in gevaar wilde brengen. Door openlijk zijn afkeer uit te spreken over de plannen van het College, waarvan zijn coalitie deel uitmaakt, is er politieke onrust ontstaan. Maar Mulder lijkt weinig van zijn woorden terug te nemen. Alles is overigens keurig op de band van de vergadering vastgelegd.

Als dit inderdaad het fractiestandpunt van de coalitiepartij SGP Christen Unie blijft dan zal de VVD geen meerderheid halen als het gaat om hun plannen voor het afvalbeleid. Dit betekent een crisis in het College, waar vooraf menig kiezer al bang voor was omdat er altijd sprake is van een krappe meerderheid. Zoals bekend heeft de VVD hoog ingezet als het gaat om het afvalbeleid.

Mocht alles de komende weken achter de schermen toch worden gerepareerd dan rest Mulder niets ander dan op te stappen. Een commissielid die denkt zich op deze wijze zo te willen profileren en een persoonlijk standpunt zo te verwoorden in plaats van een fractiestandpunt heeft weinig in de politiek te zoeken. Politiek is tenslotte een (openbaar) speelveld waar ook teamverband heerst.

Wie is deze Hans Mulder eigenlijk? De website van de gemeente vermeldt over hem het volgende.

,,Hans Mulder woont al bijna dertig jaar tot genoegen in Leidschendam. Met een bedrijfskundige achtergrond heeft hij bij de rijksoverheid gewerkt in onderzoek naar doelmatigheid van overheidsbeleid en in de interne bedrijfsvoering (kwaliteit en besturing).  Hij was vier jaar actief commissielid openbaar gebied en lid van de raadswerkgroepen afval, rekening en audit en omgevingswet. Hij doet graag research op onderwerpen en heeft oog voor de samenhang tussen besluiten. Duurzaamheid is een vast aandachtspunt in zijn bijdragen''.

Interessant dat er staat dat hij oog heeft voor de samenhang van besluiten....

Door Bart Bakker  


Foto: Digitaal Dagblad