Voorburgs Dagblad | Oppositie wil bouwplan Schakenbosch herzien

Oppositie wil bouwplan Schakenbosch herzien

mainImage

Het wordt vanavond een hectische gemeenteraadsvergadering waarin eigen raadsleden mogelijk de VVD-coalitie gaan afvallen. Dit gebeurt onder andere op het dossier van landgoed Schakenbosch waar GBLV, D66 en GroenLinks willen dat er minder dan 3250 woningen worden gebouwd. Tevens wil men dat er voor dertig procent van het totale aantal sociale woningen komen, terwijl dit nu niet het plan is. De oppositie vindt dat het College alleen moet bouwen op locaties waar nu nog panden staan. 

Ook liggen er uitdagingen volgens hen in het maken van een milleu-rapportage en de participatie met omwonenden. Met name de raadsleden Hans Peter Klazenga (GBLV), Peter van Dolen (D66) en Natalie Reijnders (GroenLinks) hebben veel tijd en energie in dit beladen dossier zitten. Opvallend is dat er verdeeldheid binnen de VVD is ontstaan, waar naar verluidt sommigen achter het voorstel van de drie raadsleden van de oppositie staan. 

Kortom, het bouwplan met betrekking tot Schakenbosch moet worden herzien. Als dit voorstel door de gemeenteraad wordt aangenomen dan wordt er een bijzonder succes voor de oppositie gehaald en is er sprake van een gevoelige nederlage voor het College.