Voorburgs Dagblad | 'Masterplan Damcentrum werkt niet'
mainImage

'Masterplan Damcentrum werkt niet'

De bewoners op stap met onder meer raadslid Marien van Wijk.
7 maart 2019, 06:54 uur
Politiek

Onalngs is op initiatief van GBLV/Gemeentebelangen een rondgang geweest in het Damcentrum met bewoners, ondernemers, raadsleden, wethouder Bouw en haar medewerkers. De doelstelling was om te zien welke mogelijkheden er zijn om ontstane parkeerproblemen op korte termijn te verminderen.

Door het wegvallen van de parkeerplaats aan het Molenpad is er extra parkeerdruk ontstaan. Ook tijdens de bouwwerkzaamheden daar zullen bewoners en ondernemers extra last gaan ondervinden. Op initiatief van GBLV zijn vele betrokkenen ter plekke uitgenodigd om oplossingen te bedenken die vooral de parkeerdruk op korte termijn laat afnemen. Er waren goede gesprekken over de belangen die spelen en er kwamen mooie ideeën naar voren. Nu is de gemeenteraad aan zet om deze verder uit te laten werken.

GBLV-raadslid Marien van Wijk, die het initiatief voor de rondgang nam: ”Het is belangrijk om met elkaar oplossingen te bedenken. Jammer dat dit achteraf moet gebeuren. We praten nu over korte termijn oplossingen. GBLV heeft voor het Damcentrum altijd gepleit voor een langere termijn visie met integrale oplossingen. De visie in het Masterplan Damcentrum blijkt niet te hebben gewerkt. De opbrengst van de rondgang gebruiken we nu om onze eigen visie op het Damcentrum verder aan te scherpen. Deze visie zullen we één dezer dagen presenteren om voor de langere termijn het hele Damcentrum


Door: GBLV