Voorburgs Dagblad | 'Maatregelen om filedruk te verminderen, werken niet'

'Maatregelen om filedruk te verminderen, werken niet'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Raadsleden van Leidschendam-Voorburg blijven, ondanks de visie van het College en projectleider Teun Koek, volhouden om de boel onder druk te zetten als het gaat om de bereikbaarheid van de Mall of The Netherlands. Zo stelt het AD vanochtend dat Marien van Wijk (GBLV) en Charlotte Bos (D66) vinden dat de bedachte maatregelen voor de korte termijn niet werken. Zij stellen dat als in 2023 de studies klaar zijn dan er dan nog geruime tijd overheen gaat voordat de werkzaamheden zijn afgrond. Van Wijk en Bos bereiden een motie voor waarin andere partijen tot steun wordt oproepen.

Koek en burgemeester Tigelaar gaven gisteren in Voorburgs Dagblad hun visie op de drukte op de wegen rondom Leidschendam-Voorburg en naar The Mall toe. Hieruit bleek dat er hard wordt gewerkt aan oplossingen en dat het verkeer nu eenmaal al drukker is dan een paar jaar geleden. Het College en Koek zijn er echter wel van overtuigd dat het huidige wegennet de drukte naar The Mall aan moet kunnen.

Van Wijk en Bos pleiten, volgens het AD vanochtend, voor een goede voetgangers- en fietsroute vanaf station Mariahoeve richting The Mall. Teun Koek heeft eerder al aangegeven dat de files rond The Mall heel anders zijn dan de dagelijkse oorspronkelijke files rond Leidschendam-Voorburg.

Tevens zouden pendelbusjes vanaf het parkeerterrein van ADO Den Haag de filedruk richting The Mall moeten verminderen. Interessant is dan wie de eigenaar van deze grond is, die naar verluidt in particuliere handen zou zijn. Dan heeft de gemeente daar dus niets over te zeggen....

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad