Voorburgs Dagblad | Is burgemeester Klaas Tigelaar te soft?

Is burgemeester Klaas Tigelaar te soft?

mainImage
Burgemeester Klaas Tigelaar heeft veel uit te leggen.

GBLV en VVD zullen vanavond tijdens het mondelinge vragenuur van de raadvergadering in Leidschendam-Voorburg vragen stellen aan burgemeester Klaas Tigelaar over de rellen, vernielingen en politie-inzet in het Damcentrum van de afgelopen dagen. Eerder dit najaar waren er incidenten met jongeren na afloop van de Vlietdagen. Het is dus de tweede keer in een relatief korte tijd dat de zaak volledig uit de hand loopt.

De verwachting is dat Tigelaar vanavond niet in de politieke problemen zal komen. In dit geval gaat het echter wel ergens om. Een kleine samenvatting van berichten en meldingen die de redactie van Voorburgs Dagblad ontving naar aanleiding van de ongeregeldheden in het Damcentrum.

·       Waarom heeft de politie niet ingegrepen in het kader van het samenscholingsverbod?

·       Hoeveel arrestaties zijn er verricht?

·       Bewoners durven niet meer in de avonduren naar buiten. Ouderen zijn bijzonder angstig, ouders houden hun kinderen binnen.

·       Zodra het donker wordt, overheerst bij inwoners het gevoel van onveiligheid. Wat voor maatregelen worden er nu genomen om het gevoel van veiligheid terug te laten keren?

·       Hoe kan het dat er vrijwel geen politiebewaking van de openbare parkeergarage op het Damplein was op het moment dat de zaak uit de hand liep en er zich daar jongeren bevonden?

·       Op een video in Voorburgs Dagblad is te zien dat een politiebusje en een  personenauto van de politie met hoge snelheid over de stoep reden. Het was een geluk dat er op dat moment geen voorbijgangers op de stoep liepen. Hoe is deze actie te verklaren?

·       Veel inwoners zijn vertrouwen in Tigelaar kwijt, die hem te soft vinden in zijn optreden als het gaat om de veiligheid. Hoe gaat hij dit vertrouwen herstellen?

·       Hoe gaat het zwarte vuurwerk worden aangepakt?

·       Wat is de boodschap van het College aan de inwoners van het Damcentrum? Voor velen is dit een ernstige situatie.

·       Waarom is Tigelaar, zoals bijvoorbeeld zijn collega Michel Bezuijen van de gemeente Rijswijk wel doet, niet direct ter plaatse gaan kijken?

·       Wat voor conclusies trekt Tigelaar over de incidenten na afloop van de Vlietdagen en de gebeurtenissen in het Damcentrum?


Foto: Digitaal Dagblad