Voorburgs Dagblad | Hans Peter Klazenga (GBLV): 'Dat wordt meteen 17 stemmen tegen'

Hans Peter Klazenga (GBLV): 'Dat wordt meteen 17 stemmen tegen'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hans Peter Klazenga, raadslid van Gemeentebelangen en de man die de partij groot maakte, is verbijsterd over de Open Brief van D66. (Zie elders in Voorburgs Dagblad). ,,Het is toch schandalig hoe Nadine Stemerdink (PvdA) handelt en doet'', meldt hij vanochtend. ,,Dat wordt bij de start van meteen 17 stemmen tegen''.

De reactie van Klazenga is typerend en een bevestiging hoe het politieke klimaat er dadelijk uit gaat zien. Zoals Voorburgs Dagblad al eerder meldde is Nadine Stemerdink een wethouder in de gevarenzone. Dit komt onder andere door het vele gedoe in haar dossier met het honden uitlaten in het Sijtwendepark, waar nog steeds onvrede over is. Daar komt bij dat er intern bij de PvdA onvrede is over de handelswijze om bij deze coalitie aan te sluiten. Nu wordt zij door demissionair wethouder Bianca Bremer, waarmee ze nog in de coalitie zit, beschuldigt dat ze onwaarheden gebruikt om haar eigen achterban te overtuigen. GBLV heeft volgens Bremer een brief gestuurd naar het lokale PvdA-bestuur waarin GBLV aangeeft open te staan voor een samenwerking met de PvdA in een coalitie met GBLV. Ook D66 en GroenLinks zijn niet te spreken  over de gang van zaken bij de totstandkoming van deze coalitie als het gaat om de rol van de PvdA.

Eerder liet het populaire PvdA-boegbeeld Marjan van Giezen weten eveneens vraagtekens te plaatsen over de handelswijze van Stemerdink om toe te treden tot deze coalitie. Het gaat inmiddels een optelsom worden over de positie van huidig en toekomstig 'wethouder' Nadine Stemerdink. Wat gaat er gebeuren als een wethouder niet het vertrouwen krijgt bij haar aanstelling van het overgrote deel van de gemeenteraad....?

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad