Voorburgs Dagblad | 'Gemeente betrokken bij ontslag Woej-directeur?'

'Gemeente betrokken bij ontslag Woej-directeur?'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Onlangs werd bekend dat de Raad van Toezicht van welzijnsorganisatie Woej in Leidschendam-Voorburg het contract met de directeur niet verlengd. De berichten die daarover naar buiten zijn gekomen, zijn bijzonder. Er wordt namelijk verwezen naar het nieuwe college van B&W en een nieuwe werkwijze van de gemeente. Reden voor de fractie GBLV/Gemeentebelangen om het college te vragen of er ambtelijk en/of bestuurlijk betrokkenheid is geweest bij het ontslag van de Woej-directeur.


GBLV-raadslid Freek Steutel is van mening dat arbeidsrelatie van de Woej-directeur in de eerste plaats een verantwoordelijkheid is van de Raad van Toezicht van Woej: “Daar gaan we als gemeente niet over en we weten ook niet wat er allemaal verder speelt. De berichtgeving hierover is wel vaag. Er wordt verwezen naar de gemeente, maar onduidelijk is of het college hierin actief een rol heeft gespeeld. Vandaar onze vragen.”


De fractie GBLV/Gemeentebelangen maakt zich zorgen over de situatie bij Woej. Nauwelijks twee jaar geleden was er een bestuurlijke crisis en het leek er op dat Woej weer in rustiger vaarwater was gekomen. Steutel: “Binnen twee jaar weer zo’n bestuurlijke crisis is niet goed voor Woej. Een andere onduidelijkheid die we hebben, is wie per 1 december aanstaande aan het roer van Woej staat. Als er dan al een nieuwe directeur is, dan is de gang van zaken binnen Woej helemaal bijzonder te noemen. De Raad van Toezicht lijkt me trouwens geen tijd te hebben om Woej aan te sturen. Het ondertekenen van de mededeling aan de Woej-vrijwilligers dat de huidige directeur vertrekt, laat men zelfs aan de communicatiemedewerker van Woej over, in plaats dat de voorzitter van de Raad van Toezicht daar zelf voor staat. Wij vinden dat we trots mogen zijn op de vele vrijwilligers in onze gemeente; dan moet je daar ook zorgvuldig mee omgaan.”


Bron: Gemeentebelangen


Foto: Digitaal Dagblad