Voorburgs Dagblad | Europa heeft invloed wat er in regio gebeurt

Europa heeft invloed wat er in regio gebeurt

mainImage
Bart Groothuis in het Huygenskwartier.

Bart Groothuis, kandidaat nummer vier voor de VVD voor het Europees Parlement, gaat vandaag zijn laatste campagnedag in. "Ik heb er veel zin in", zegt hij vanochtend. "De VVD kan de grootste partij worden. Nu er een partij is zoals Forum voor Democratie die uit de Europese Unie willen, hebben de mensen echt te kiezen. Uittreden betekent spelen met onze veiligheid en welvaart, dat is onverantwoord. Je mag kritisch zijn op de EU, en dat ben ik ook, maar je moet niet alles op het spel willen zetten. Dit moeten we echt zien te voorkomen. De Europese Unie moet sterker zijn dan ooit in een wereld met sterke heersers zoals Erdogan, Xi Jingping en Poetin. Ook de buitengrenzen moeten onder controle; dit betekent asielopvang in de regio en niet langer in Nederland. De mensen die echt asielzoeker zijn, worden beoordeeld in de regio en zijn welkom maar worden evenredig verdeeld over de landen van de Unie. Deze aanpak is een einde aan het businessmodel van mensensmokkelaars".

De Voorburger kreeg deze week nog een aanbeveling van staatssecretaris van Defensie Barbara Visser in een campagnefilmpje. "Europa kan de kennis en ervaring op cybersecurity goed gebruiken", verklaarde de staatssecretaris. “Online veiligheid is mijn vakgebied, het wordt tijd dat we landen en criminelen gaan ontmoedigen dat ze gaan hacken. Niet wij, maar zij moeten kosten maken als ze besluiten de boel te bedonderen door te hacken”. 

Vandaag zijn de stemlokalen geopend. Het stemmen op een regionale kandidaat helpt. "Als er problemen zijn, kun je dat bij mij aankaarten. Ik kan het op het juiste bestuurlijke niveau helpen neerleggen. Vanuit de regio is er veel steun en sturen mensen aanmoedigingen en berichten over wat hen bezighoudt. "Zoiets doet je goed. Ik ga er dan ook voor". 

 


Foto: Voorburgs Dagblad