Voorburgs Dagblad | 'Eindelijk authentieke lantaarnpalen aan de Vlietkant'

'Eindelijk authentieke lantaarnpalen aan de Vlietkant'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een initiatiefvoorstel van GBLV/Gemeentebelangen heeft ervoor gezorgd dat de moderne lantaarnpalen op de historische route aan de Vlietkant in Leidschendam worden vervangen. Lang werd door de gemeente verondersteld dat dit deel van de route geen onderdeel was van de bekende historische route die loopt van de Petrus en Pauluskerk naar molen De Salamander.

De bewoners aan de Vlietkant in Leidschendam hadden GBLV gevraagd om de gemeente ertoe te bewegen de moderne lantaarnpalen te vervangen. Eerdere pogingen van de bewoners leidden tot niets. De gemeente liet namelijk weten dat dit deel van de route geen onderdeel was van de historische route naar molen De Salamander. GBLV is samen met de bewoners poolshoogte gaan nemen en al snel bleek dat zelfs op het wegdek was aangegeven dat het om de historische route ging. Klip en klaar zou je zeggen. Wederom contact met de gemeente leverde hetzelfde antwoord op: geen onderdeel van de historische route. Daarmee was het voor GBLV duidelijk. Een initiatiefvoorstel moest er dan maar voor zorgen dat de Vlietkant als onderdeel van de historische ook qua lantaarnpalen van modern naar historisch zou moeten omschakelen. Dat leidde snel tot resultaat: het college besloot over te gaan tot vervanging van de huidige lantaarnpalen. Bijzonder was wel dat het college ineens glashard beweerde dat het altijd al de bedoeling was om de lantaarnpalen te gaan vervangen door meer historische exemplaren.

Freek Steutel, raadslid GBLV: ”Hoe dan ook een mooi resultaat om samen met de bewoners het college van B&W te overtuigen. Alleen jammer dat de gemeente niet op de hoogte was van haar eigen beleid. De Vlietkant is onderdeel van de historische route. Dus van de Petrus en Pauluskerk naar molen De Salamander aan de Vliet in Leidschendam. Dat hebben we nu niet alleen rechtgezet, maar ook goed in het licht gezet,” aldus Steutel.

Bron: Gemeentebelangen


Foto: Digitaal Dagblad