Voorburgs Dagblad | 'Doe mee met de PvdA ‘write for rights’-actie'

'Doe mee met de PvdA ‘write for rights’-actie'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

 

De PvdA Leidschendam-Voorburg organiseert op donderdag 22 november 2018 een ‘write for rights’-actie in het kader van het 70-jarig jubileum van de ondertekening van het VN-verdrag voor de Rechten van de Mens. De PvdA wil hiermee aandacht vragen voor mensen wereldwijd die onrecht is aangedaan om wat zij geloven of waar zij voor staan. Dit jaar staat de actie in het teken van vrouwelijke activisten.

“Er zijn nog te veel mensen op de wereld van wie de rechten onder druk staan. Ze zijn slachtoffer van onderdrukking, executie en marteling. Dit zijn extreme vormen van mensenrechtenschendingen. Echter zijn er ook in Nederland nog steeds mensen slachtoffer van huiselijk geweld en discriminatie. Daarnaast zijn er nog te veel kinderen die in armoede opgroeien en slachtoffer zijn van kindermishandeling. Ook daar willen we met deze actie aandacht voor vragen.” aldus PvdA-raadslid Sangita Paltansing.

De PvdA organiseert op donderdag 22 november 2018 onder het genot van een hapje en een drankje tijdens haar ‘open borrel’  een schrijfactie om hier aandacht voor te vragen. Tijdens deze jaarlijkse schrijfactie, geïnitieerd door Amnesty International, staan elk jaar tien mensen centraal, uit landen over de hele wereld aan wie brieven worden geschreven. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen miljoenen brieven en kaarten voor dezelfde tien personen, online of op papier.

Iedereen is welkom, lid of geen lid van de PvdA, om mee te doen met deze schrijfactie. De schrijfactie start vanaf 19.30 uur bij The Village Lounge, Herenstraat 177 in Voorburg. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld via [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad