Voorburgs Dagblad | Commissaris van de Koning zoekt stemdate

Commissaris van de Koning zoekt stemdate

mainImage

Commissaris van de Koning Jaap Smit gaat daten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Op woensdag 20 maart zal Smit drie inwoners van Zuid-Holland die voor het eerst gaan stemmen ophalen om samen naar de stembus te gaan. Via een actie op Twitter, Facebook en Instagram maakt iedereen kans op een zogeheten stemdate. 
 
De commissaris start deze actie omdat hij het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners van Zuid-Holland hun stem laten horen. “Mensen hebben het niet altijd in de gaten, maar iedere dag heb je met de provincie te maken. Als je in de bus stapt, een stuk gaat fietsen, als je wandelt door een natuurgebied. Dat zijn zaken die de provincie regelt. Je kunt daarover meebeslissen door woensdag 20 maart naar de stembus te gaan”, aldus Smit.

Jaap Smit gaat graag het gesprek aan met ‘nieuwe stemmers’ uit Zuid-Holland over thema’s die hen raken. Daarom zal hij 3 van hen vergezellen tijdens het stemmen. Iedereen die in Zuid-Holland woont en voor het eerst gaat stemmen maakt kans om op 20 maart opgehaald te worden door Smit. 


Foto: Provincie Zuid-Holland