Voorburgs Dagblad | 'College bouwt verkeerde huizen voor veel gezinnen'

'College bouwt verkeerde huizen voor veel gezinnen'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het D66-voorstel om een vast deel van nieuwbouwprojecten in te vullen met betaalbare woningen voor gezinnen met een normaal inkomen heeft het college naast zich neergelegd.

De gemeente Leidschendam-Voorburg telt volgens D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem veel te weinig betaalbare huizen met een tuintje voor mensen met een normale portemonnee: “Dit college kiest alleen voor sociaal huur of hartstikke duur.”

De D66-voorman heeft voorgesteld om gemiddeld 40 procent van alle nieuwbouwhuizen met een tuintje te laten zijn die maximaal 300.000 euro kosten of tussen de 700 en 1100 euro per maand. “Juist aan die huizen heeft Leidschendam-Voorburg een schreeuwend tekort. Mensen die zoeken naar zo’n huis kunnen in onze gemeente vaak maar kiezen uit vijf huizen. En maar liefst zestig procent van alle huizen die te koop staan zijn voor rijke mensen die meer dan vier ton kunnen uitgeven aan een huis.”

Het D66-voorstel is niet alleen goed voor gezinnen die een huis met tuintje zoeken. Ook mensen die op een wachtlijst staan voor een sociale huurwoning zouden voordeel hebben van dit voorstel. Van Maldegem: “Mensen die vanuit hun sociale huurwoning willen verhuizen naar een iets groter huis hebben nu geen opties. En zo kunnen deze huishoudens geen ruimte maken voor gezinnen die een sociale huurwoning echt nodig hebben.”

Zo jaagt deze coalitie leraren, hoveniers, bouwvakkers, politieagenten en koks met een simpele wens - een leuk, betaalbaar huis met een tuintje - weg uit Leidschendam-Voorburg. En dat is doodzonde en totaal onnodig, vindt D66.

Bron: D66 Leidschendam-Voorburg


Foto: Digitaal Dagblad