Voorburgs Dagblad | CDA: 'Debat om windmolen, helihaven en snelwegen'

CDA: 'Debat om windmolen, helihaven en snelwegen'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het CDA heeft een debat aangevraagd over geluidsoverlast in Leidschendam-Voorburg. Aanleiding is de voortdurende onduidelijkheid voor inwoners over de ‘Haagse windmolen’. Ook zal het CDA raadslid Gijs Dupont een pleidooi doen voor sluiting van de Helikopterhaven Ypenburg en om de maximum snelheid op de A12 bij Voorburg en A4 bij Leidschendam-Zuid te verlagen.

Alsof daar geen mensen wonen....

Voor het CDA, dat in juni het college al opriep met een oplossing te komen voor overlast van de windmolen, moeten er nu maatregelen komen om overlast te beperken. ‘We kunnen niet doen alsof daar geen mensen wonen. Inwoners verdienen het om snel duidelijkheid te krijgen’, aldus Dupont. Het CDA wil ook een verlenging van de vergunning voor de helikopterhaven in 2020 voorkomen. Eerder protesteerden de wijkverenigingen Oud-Voorburg, Park Leeuwenbergh en Houdt Vlietland Groen tegen de opening van de helikopterhaven. Voor het CDA is het onrechtvaardig inwoners van Leidschendam-Voorburg te belasten met verhoogde geluidshinder voor het plezier van enkelen.

Toename geluidsoverlast

De geluidsoverlast in Leidschendam-Voorburg nam tussen 2011 en 2016 met 7 procent toe en het aantal mensen dat door verkeer last had met slapen nam met 20% toe. Daarmee heeft geluidshinder een steeds groter effect op de gezondheid van onze inwoners. De beperking van de maximumsnelheden op snelwegen bij woonwijken is een effectieve manier om minder geluid te produceren en de lucht een beetje schoner te maken.

Het debat vindt plaats op 11 december.

Bron: CDA Leidschendam-Voorburg


Foto: Digitaal Dagblad