Voorburgs Dagblad | Bart Groothuis: Kiezers bedankt!

Bart Groothuis: Kiezers bedankt!

mainImage
Bart Groothuis in de Franse Kerkstraat in Voorburg.

Met maar liefst 21.353 voorkeurstemmen werd Voorburger Bart Groothuis naar Brussel gestemd, waaronder 1536 uit zijn woonplaats Leidschendam-Voorburg. “Ik ben er stil van. Hartelijk dank aan alle kiezers voor het vertrouwen. Het lijkt erop dat ik met deze uitslag een eigen voorkeurszetel heb verdiend.”

Dinsdag 4 juni stelt de Kiesraad de formele uitslag vast en dan weten we meer. Nummer vijf op de lijst van de VVD, Liesje Schreinemacher, heeft met ruim 37 duizend stemmen ook de voorkeursdrempel gehaald en zal waarschijnlijk in het Parlement komen op korte termijn. Na een Brexit komt er een extra zetel beschikbaar voor de VVD die Bart Groothuis in zal nemen. “Ik ben hartstikke blij met deze uitslag en Liesje Schreinemacher verdient alle lof voor de prachtige uitslag die ze behaalde. Na de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, zal ik met ijver en overgave de liberale fractie in Brussel komen versterken en het vertrouwen van de kiezer proberen waar te maken.” 

Bart Groothuis: ''Kiezers bedankt voor uw voorkeursstem uit (voorlopige telling): Pijnacker Nootdorp: 351, Leidschendam Voorburg: 1536, Zoetermeer: 380, Alphen aan den Rijn: 297, Leiden: 281 , Rijswijk: 277 , Den Haag: 1249, Wassenaar: 176, Voorschoten: 180.''


Foto: Voorburgs Dagblad