Voorburgs Dagblad | Bart Groothuis: 'Hier word je blij van'

Bart Groothuis: 'Hier word je blij van'

mainImage
VVD-raadslid Ole Heil biedt Bart Groothuis de helpende hand met het aanbrengen van de borden langs de weg in Voorburg.

Na dit weekend kan het niemand in onze gemeente meer ontgaan: Voorburgers Bart Groothuis en Martijn Grevink zijn kandidaat voor het Europees parlement. De twee lokale VVD’ers hebben samen met een groep enthousiaste helpers hun verkiezingsborden op allerlei plekken in de gemeente geplaatst. Het Voorburgs Dagblad was erbij om (foto)verslag te doen. De komende twee weken volgen we deze lokale kandidaten op hun campagne richting Brussel. Dit weekend de aftrap: borden plaatsen in Leidschendam-Voorburg, "Dit soort dingen moeten we helemaal zelf regelen, maar dat maakt het ook wel heel erg leuk", legt Bart uit terwijl hij zelf zijn eerste bord plaatst bij Station Voorburg. "We hebben ervoor gekozen samen op te trekken. Martijn aan de ene kant, ik aan de andere kant". 

Terwijl Bart het bord vastzet rijdt een auto toeterend voorbij: "Zet hem op he!", roept een man uit zijn raampje terwijl hij zijn duim opsteekt. "Kijk, daar word je toch blij van, daar doe ik het voor",  zegt Bart. "Raar hoor, om je eigen hoofd overal in je woonplaats te zien".  

Bart Groothuis (38) staat op de vierde plek op de lijst van de VVD. Hij woont samen met zijn vrouw en twee dochters van 5 en 7 in Oud-Voorburg. 

 


Door: Bart Bakker