Voorburgs Dagblad | Tim Bood legt de lat steeds hoger

Tim Bood legt de lat steeds hoger

mainImage
Tim Bood, tweede van links, met zijn team in de keuken van Central Park Voorburg.

Sinds april is de 26-jarige Tim Bood de chefkok van Central Park Voorburg. De Leidschendammer staat zodoende bekend als één van de grote regionale kooktalenten. In het fraaie hotel/ restaurant aan het Oosteinde in Voorburg maakt hij een tussenbalans op van een vak waarin steeds meer van een chefkok wordt gevraagd.

“Mijn ervaringen bij eerdere restaurants (Zwetheul, BrasserieNL, Savelberg) en de afgelopen maanden in Central park Voorburg komen mij nog dagelijks van pas’’, vertelt Tim Bood. ,,In het begin was het best wennen. Ik was eerst SousChef in Central Park,  waarin ik vooral Chefkok Gijs Verbeek de helpende hand bood. Nadat hij wegging, kreeg ik van eigenaar Joey de Kruijf de kans om door te groeien naar de functie van Chef. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik ben in vier jaar tijd dus in een rap tempo Chefkok geworden”.

Gedreven

De gedreven Tim Bood, die vanaf zijn vijftiende in de keuken actief is, acclimatiseerde snel in zijn nieuwe rol. Ook het leidinggeven aan het team in de keuken bleek hem goed af te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld momenteel bij Central Park regelmatig leerlingen van ROC Mondriaan actief. Dit zijn overigens twee ex-leerlingen en een volwaardig aankomend chef 'De Parti'.

  “Kortom, ik ben streng wanneer het nodig is, maar rechtvaardig’’, lacht Tim Bood. "Je moet er iedere keer weer zorgen dat alles op rolletjes loopt. Naast het samenstellen van een kleine 500 gerechten op een drukke dag ben je daarnaast ook gefocust op het maken van nieuwe menu’s en gerechten die voor de gasten speciaal zijn’’.

Kwaliteit

Dit laatste is ook een belangrijk traject, want Central Park Voorburg staat bekend als een hoogwaardig hotel/restaurant. In een pittoreske omgeving hebben de gasten hoge verwachtingen. Dit geldt ook bij zakelijke en-/of privé) bijeenkomsten, bruiloften, uitvaarten en  reguliere 'a la carte' avonden die er continue worden gegeven in Central Park Voorburg. “De uitdaging is er altijd om de lat steeds hoger te leggen’’, stelt Tim Bood. “Ik ben zelden snel tevreden. Onze gasten hebben een hoog verwachtingspatroon dat ik alleen maar als een uitdaging beschouw. Ik kijk dan ook naar het seizoen, want om de twee a drie maanden stellen we een andere menukaart samen’’.

Creativiteit

“Ik hecht er veel waarde aan om, waar het de gerechten betreft, in te spelen op de seizoenen”, vervolgt Tim Bood. “Dit betekent dat ik bij de leveranciers informeer waar de mogelijkheden liggen. Ik ga vervolgens met mijn creativiteit aan de slag. Samen met mijn souschef Randy, de overige koks en de leerlingen in de keuken gaan we gerechten uittesten, waarna ik met Joey de Kruijf ga sparren ten aanzien van de kwaliteit en de spanning in de gerechten. Bij groen licht gaan we met het team hard werken om het hoogste niveau na te streven. Uiteindelijk hebben mijn souschef Randy en ik, de eindverantwoording voordat de gerechten naar de gasten gaan’’.

Gevoel

Bij de familie Bood uit Leidschendam heeft Centrale Pak Voorburg overigens een speciale plek in het familiealbum. Naast Tim hebben zijn zus, die in de sales bij Central Park Voorburg werkt, en zijn broer allemaal hun (levens)partner in het hotel/ restaurant ontmoet. "Het is voor onze familie hier een speciale plek’’, besluit Tim Bood. "Dat gevoel zal niet zo gauw verdwijnen. Maar dit is zo'n mooi bedrijf op een geweldige plek waarin wij met z’n allen steeds verder groeien”.


Foto: Voorburgs Dagblad