Voorburgs Dagblad | Tes: 'Klanten met glimlach de deur uit laten gaan'

Tes: 'Klanten met glimlach de deur uit laten gaan'

mainImage
Tes in de vestiging van Leon Zuidgeest Kappers aan de Damlaan in Leidschendam, waar ze doorgroeide tot manager van de zaak.  

In een serie ‘Leon Zuidgeest Kappers van binnenuit’ delen medewerkers van het bedrijf van Emiel en Madeleine Zuidgeest hun ervaringen. Deel 2: Tes. Zij is niet alleen de manager van de vestiging aan de Damlaan, maar ook één van de ervaren trainsters bij Leon Zuidgeest Kappers. De 31-jarige vakspecialiste deelt haar ervaringen over het kappersvak, de opleidingen en het bedrijf.

Zittend op de loungebank in de moderne vestiging van Leon Zuidgeest Kappers aan de Damlaan in Leidschendam kijkt Tes om zich heen. “De jaren zijn echt hard gegaan”, denkt ze hardop. “Leon Zuidgeest Kappers is een mooi bedrijf om voor te werken. Ik werk hier alweer enige tijd en heb het nog altijd prima naar mijn zin.  Toen ik hier startte, bleek dat eigenaar Emiel Zuidgeest, die zelf ook een aantal dagen in deze zaak werkt, open stond voor mijn ideeën en creativiteit. Ik kreeg naar gelang de tijd vorderde meer verantwoordelijkheden. Dit werkte bij mij motiverend. Ik kan nog steeds al m’n energie en ervaring in mijn baan kwijt”.

Klantenkring

Tes bouwde een grote vaste klantenkring op. “Vanaf het begin ben ik bijzonder door de klanten, voornamelijk afkomstig uit Leidschendam, warm ontvangen”, aldus Tes. “Dit was erg leuk om te ervaren. Je leert de mensen zodoende een beetje kennen. Ook stonden zij open voor mijn suggesties voor hun kapsels. Mijn doel is om al onze klanten met een glimlach en een tevreden gevoel de deur uit te laten gaan. Dat is echt het aansprekende van ons vak dat steeds verandert als om de kapsels gaat. Ik blijf me daarom in alle trends verdiepen en zorg ik mede voor de content van Leon Zuidgeest Kappers voor Instagram en Facebook. Uiteraard lees ik ook Voorburgs Dagblad, waar we mee samenwerken”.

Schakel

“Tes werd spelenderwijs een belangrijke schakel”, vult Emiel Zuidgeest aan. “Ik heb haar hoog zitten. Zij had dan ook de kwaliteiten in zich om manager te worden. Dit bleek niet alleen uit haar talenten, maar ook door haar inzet en motivatie. Mijn waardering voor Tes is groot. Ze opent en sluit de winkel, geeft leiding, doet het personeelsbeleid, maakt de schema’s van bezetting, begeleidt de klanten en geeft hen hele goede adviezen. Tevens verzorgt Tes (gevorderde) trainingen voor onze hairstylisten met wie ze haar opgedane  kennis en ervaringen deelt”.

Verzorgen

“Het coachen van de collega’s is bijzonder inspirerend om te doen”, aldus Tes. “Ik geef bijvoorbeeld tips als ze bepaalde gewoonten hebben aangeleerd. Door dingen aan te passen kan het verzorgen van de kapsels beter of efficiënter verlopen. Tevens nemen we de laatste trends en modieuze kapsels door. Het geeft mij voldoening dat ik op deze wijze mijn collega’s de helpende hand kan bieden. De betrokken- en saamhorigheid van de medewerkers zijn belangrijke aspecten die Leon Zuidgeest Kappers ook onderscheidend maken”.

Interesse een baan bij Leon Zuidgeest Kappers? Kijk op de website www.leonzuidgeestkappers.nl en stuur je CV naar [email protected]

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad