Voorburgs Dagblad | 'Tekort aan fysieke ruimten voor bedrijven'

'Tekort aan fysieke ruimten voor bedrijven'

mainImage
Er moet veel bedrijfsruimte worden bijgebouwd. Dit gebeurt momenteel echter niet.

Het acute tekort aan fysieke ruimte voor bedrijven moet in de onderhandelingen van VVD, D66 en GroenLinks met CDA en PvdA voor een nieuwe Haags college hoofdonderwerp van gesprek zijn. Die oproep deed scheidend directeur Bert Mooren van werkgeversorganisatie VNO-NCW West zaterdagochtend in het radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM.
 

Volgens de scheidend directeur dreigen bedrijven in Den Haag vast te lopen wanneer ze willen uitbreiden en is het voor nieuwe bedrijven lastig om zich in Den Haag te vestigen. Mooren: ‘De oorzaak daarvan is dat Den Haag nog nauwelijks aanbod heeft voor kleinschalige bedrijfsruimte en voor bedrijfsterreinen. Deze situatie zet een rem op de economische ontwikkeling van de stad en is schadelijk voor de arbeidsmarkt, omdat er geen fysiek ruimte meer is voor nieuwe bedrijvigheid en nieuwe banen.' Volgens Mooren vertrekken bedrijven die niet kunnen uitbreiden uit Den Haag. Ook denkt hij dat bedrijven die zich in Den Haag willen vestigen 'aan onze neus voorbij zullen gaan'.

In het Meijs & Alink Vastgoed Debat dat op woensdag 27 november in een uitverkocht Veur Theater wordt gehouden zal de problematiek vanhet tekort aan bedrijfsruimten in de Haagse regio eveneens aan bod komen. 


Door: oMroep West