Voorburgs Dagblad | Rico Houtman: 'Meatpoint is mooie uitdaging'

Rico Houtman: 'Meatpoint is mooie uitdaging'

mainImage
John Prins (links) en Rico Houtman (rechts) geven het Huygenskwartier een nieuwe impuls door te investeren in restaurant Meatpoint.

Rico Houtman is de nieuwe mede-eigenaar van restaurant Meatpoint in de Herenstraat nummer 146 in Voorburg. “Ik heb eigenaar John Prins ontmoet bij de heropening van restaurant The Fox”, vertelt hij. “We raakten in een bijzonder amicaal gesprek dat later op kantoor van Prins Horeca boven ‘Luden’ in Den Haag is voortgezet. Hier kwam in naar voren dat ik graag de ambitie heb om als horeca-ondernemer aan de slag te gaan. Aangezien de Meatpoint een uitstekende chefkok en uiterst vriendelijk personeel heeft, ligt er een goede basis. Het is aan mij om die verder uit te bouwen”.

“Ik ga op mijn gevoel af”, reageert John Prins. “Rico is bij Meatpoint de juiste man op de juiste plaats. Het is mooi hoeveel energie hij uitstraalt en er alles aan wil doen om Meatpoint te laten bruisen. Met zijn aanwezigheid zijn er veel kansen om de bezetting van het restaurant verder uit te breiden”.

Meatpoint staat al jaren bekend als een goede plek voor bedrijfsuitjes,  verjaardag, borrels en allerlei andere vieringen. “We bieden plek aan circa 45 personen voor een diner en 80 personen bij een staande receptie, borrel of walking dinner””, aldus Rico Houtman. “Verder parkeer je gratis in de nabije omgeving en stopt het openbaar (tram, trein en bus) zo goed als voor de deur”.

Enthousiasme

Rico Houtman kijkt vervolgens met enig enthousiasme om zich heen, die overigens in het nabije verleden lokale bekendheid genoot als zanger en entertainer.  “Meatpoint is fraai ingericht, ademt gezelligheid uit en heeft een bepaalde omvang”, aldus de 38-jarige Rijswijker, die als op 15-jarige leeftijd in de horeca startte en in de loop jaren veel ervaring en expertise heeft opgebouwd. “Het is mijn uitdaging om te zorgen dat de gasten tevreden naar huis gaan. Naast onze goede keuken, veelzijdige menukaart hecht ik er waarde aan om onze gasten persoonlijk te benaderen”.

Kerst

Het is nog mogelijk om voor Eerste Kerstdag bij Meatpoint te reserveren. Dit kan via deze link Op kerstavond is het restaurant eveneens geopend en zal Dave Fisser met zijn Captain Midnight na het diner omstreeks 22.00 uur een optreden verzorgen. Met een vooraf gereserveerde plek kan iedereen hiervan genieten.

De Meatpoint is op de zondag en maandag na vijf dagen per week geopend. Op vrijdag-en zaterdag kan men op deze gezellige locatie in het Huygenskwartier ook lunchen.

 

 

 


Door: Bart Bakker | Foto: Monique Brus/ Voorburgs Dagblad