Voorburgs Dagblad | Ondernemers steunen Onderwijs Debat

Ondernemers steunen Onderwijs Debat

mainImage
De horecaopleiding van de Francois Vatel staat goed bekend.

Naast de Rabobank regio Den Haag zijn ook CSU Schoonmaakbedrijf, Prins Horeca en Delta Team maatschappelijk partner van het Onderwijs Debat dat woensdag in de Francois Vatelschool in Mariehoeve plaatsvindt. “We zijn nauw begaan met het onderwijs’’, zegt Delta Team-directeur Ed Sarikaya. “We hebben serieuze problemen om talentvolle jongeren te vinden die bij onze branche aansluiten. Sterker nog, dit gaat  zover gaan dat we nog een eigen opleidingsschool gaan oprichten. Ik hoop echt dat tijdens dit debat duidelijk wordt dat het vijf over twaalf is’’.

“Ook wij steunen uit maatschappelijk oogpunt dit Onderwijs Debat’’, vult Joest Kessen van CSU aan. “Het is bijzonder goed dat zoiets gebeurt. We dragen graag ons steentje bij. Jongeren verdienen sowieso  goed en passend onderwijs’’.

“Bekwaam en gemotiveerd horeca-personeel is goud waard”, aldus John Prins, eigenaar van onder andere restaurant Luden op het Plein in Den Haag. “Ook bij Prins Horeca hebben we eigen opleidingstrajecten. Het is in de horecabranche in Haaglanden heel moeilijk om goed personeel te vinden. Er moet daarom nog veel gebeuren. Je kunt daarom niet jong genoeg beginnen met opleiden. Het is daarom prima dat de Francois Vatelschool een horeca-opleiding heeft.’’.