Voorburgs Dagblad | Nieuwe eigenaren 'Brasserie aan de Sluis'

Nieuwe eigenaren 'Brasserie aan de Sluis'

mainImage
Marko Spasic voor 'Brasserie aan de Sluis'

'Brasserie aan de Sluis' in het Damcentrum in Leidschendam is per direct overgenomen door Marko Spasic die sinds kort mede-eigenaar is geworden van het restaurant aan de Sluis. Hij nam het horeca-etablissement over Ron Klijn die er sinds 1 juli jl mee actief was.

“Ron bleek het in fysiek opzicht niet helemaal meer aan te kunnen. Het was in de zomermaanden ongekend druk. Hij heeft de zaak daarom al vrij snel weer verkocht”, vertelt Marko Spasic die er als medeweker werkte en dankzij een aantal goede relaties in de horeca nu mede de eindverantwoording heeft. De andere eigenaren zijn Raymond Mullemeister en Jan de Groot. Zij zijn tevens eigenaar van de Leidse zaken Café Oma Rietje (Tweede Binnenvestgracht), De Bruine Boon (Stationsweg) en de Hudson Bar & Kitchen (Nieuwe Beestenmarkt). Marko Spasic was eerder in de horeca actief in de Leidse regio onder meer bij de gebroeders Van Leeuwen, Van der Werff, de Cityhal en stond in een bruine kroeg in Leiden. Tevens werkte hij in de horeca bij het Koningshuis, in de Amsterdam Arena en op de Huishoudbeurs. 

Uitdaging

“Mijn ervaring pas ik nu graag toe op’ Brasserie aan de Sluis’. Voor mij is dit een mooie uitdaging”, zegt Marko Spasic “Raymond Mullemeister en Jan de Groot wilden graag dat ik ‘Brasserie aan de Sluis’ samen met hen ging runnen. Ik ben dan ook de man op de werkvloer, zij op de achtergrond. Ik ben hen uiteraard dankbaar voor deze mooie kans. Vrijwel iedere dag ben ik hier nu aanwezig. Ik stop al mijn horeca-ervaring en energie in”.

Behoefte

'Brasserie aan de Sluis' was onder Ron Klijn en zijn team hard op weg aan de Sluis in een behoefte te voorzien. Lekker eten tegen een betaalbare prijs, aardige medewerkers die over de ‘gratis’ glimlach beschikten en een fraai terras aan het water bij de Sluis. “In het restaurant streven we er naar om een huiskamergevoel te creëren”, aldus Marko Spasic. “Andere zaken zijn soms best zakelijk. In mijn beleving kan zoiets een kloof vormen. Bij ons is de drempel symbolisch laag. Het terras op zo’n mooie locatie is daarbij een cadeautje. Er komen daarom heaters met led-verlichting zodat onze gasten in het najaar en de winter er ook kunnen vertoeven”.

‘Brasserie aan de Sluis’ is om 10.00 uur in de ochtend al open. “We starten de dag met een heerlijk betaalbaar ontbijt, daarna volgt de lunch en in de avond het diner”, besluit een enthousiaste Marko Spasic, die allerlei plannen in zijn hoofd heeft om het restaurant ook in het najaar nog bruisender te maken


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad