Voorburgs Dagblad | 'Mooi hoe studenten ondernemers inspireren'

'Mooi hoe studenten ondernemers inspireren'

mainImage
Wethouder laat zich door inspireren door een bijzonder project van de Haagse Hogeschool.

In het kader van een landelijk onderzoeksproject, in samenwerking met acht Hogescholen en MBO's, maakte wethouder Armand van der Laar gistermiddag een wandeling langs diverse ondernemers in het winkelgebied In De Bogaard.

"In dit project richten we ons op de skills, waardigheden en toekomstbestendigheid van de retailers", zei Heleen Geerts, projectcoordinator van de Haagse Hogeschool, die ook bij het werkbezoek aanwezig was. "Het gaat niet alleen om de ondernemers maar ook om hun medewerkers. Dit doen we door middel van zogenaamde HYPElabs waarin we verschillende formats en thema's per 'Lab' hebben. Ditmaal richt het zich vooral op de technologie op de werkvloer. De Haagse Hogeschool is hierin de kartrekker".

"De Haagse Hogeschool is terecht bijzonder enthousiast over dit project", reageert Armand van de Laar. "Het is goed om dit te ervaren. Ik vind het belangrijk dat de winkeliers ervan leren. Het is biijzonder dat de ondernemers en hun personeel door dit te doen zoveel extra leren. Grote ketens hebben zelf weliswaar hun visie over innovatie, maar door dit onderzoek met de studenten leren ze ook in de praktijk. Bijzonder inspirerend en mooi hoe zoiets in zijn werk gaat". 

HYPElab brengt ‘de winkel van de toekomst’ naar winkelcentrum In de Bogaard. Na het succesvolle HYPElab 1 in het voorjaar is besloten om het project te herhalen. Van 15 oktober tot en met 8 november kunnen klanten verschillende technologieën ervaren in de deelnemende winkels. De deelnemende winkels zijn Perry Sport, Van Haren en Prénatal. In deze winkels wisselen verschillende technologieën elkaar af, zoals een Spy-Bril, Telepresence Beam, VR-Bril, Facereader en NFC-tags. De labexperimenten met technologieën worden begeleid door studenten van TMO Fashion Business School en van ROC Mondriaan. De planning van de technologieën staat op indebogaard.nl
en op de flyers in de deelnemende winkels.

HYPElab2 In de Bogaard is een samenwerking tussen Gemeente Rijswijk, Winkelcentrum In de Bogaard, TMO Fashion Business School, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. HYPElab is een onderdeel van Future Proof Retail; zij doen landelijk onderzoek naar hoe de retailer en medewerkers toekomstbestendig kunnen zijn en blijven.

 

 


Door: Bart Bakker | Foto: Rijswijks Dagblad