Voorburgs Dagblad | Markt aan Oosteinde behoudt zijn charme

Markt aan Oosteinde behoudt zijn charme

mainImage
De markt die in de loop der jaren een belangrijk stukje Voorburgse geschiedenis werd. Duizenden inwoners brachten er een bezoek. Anno 2019 is dat nog steeds het geval.

De gemeente Leidschendam- Voorburg heeft drie weekmarkten. Zo vindt er elke zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur in Voorburg op het Oosteinde (het verlengde van de Herenstraat) de traditionele markt plaats. Volgens de Facebookpagina Historie Theater Voorburg is dit al vanaf kort na de Tweede Wereldoorlog het geval. 

"In 1949 werd aan de Rozenboomlaan de eerste markt gehouden. Later uitgebreid met een deel van het Oosteinde. Voor het zover was, werd in de gemeenteraad uitvoerig gepraat of de markt niet ten koste zou gaan van de winkels in de Herenstraat. Ervaringen elders gaven echter aan dat dit niet het geval zou zijn en de markt juist de levendigheid van de Herenstraat zou bevorderen. In beeld de markt op de Rozenboomlaan in de zomer van 1961", meldt Historie Theater Voorburg.

Het blijven bijzondere foto's. Zeker in een tijd waar winkelcentra als de Mall of the Netherlands opduiken en een deel van de stad lijken op te slokken. Zal de komst van de Mall ten koste gaan van de Voorburgse weekmarkten als het Oosteinde?


Door: Bart Bakker