Voorburgs Dagblad | ‘Je telkens blijven verbeteren, is een uitdaging’

‘Je telkens blijven verbeteren, is een uitdaging’

mainImage
Emiel Zuidgeest begroet Gemma bij Leon Zuidgeest Kappers in de Van Hoytemastraat in Den Haag.

In een serie ‘Leon Zuidgeest Kappers van binnenuit’ delen medewerkers van het bedrijf van Emiel en Madeleine Zuidgeest hun ervaringen. Deel 1: Gemma. Zij is één van de trainsters bij Leon Zuidgeest Kappers. De Leidschendamse stapte op 16-jarige de salon aan de Damlaan binnen en is nooit meer weggegaan.

De loopbaan van Gemma is tekenend voor de mogelijkheden voor het personeel bij Leon Zuidgeest Kappers. Als 16-jarige begon de Leidschendamse in de salon op de Damlaan, waarna ze in de loop der jaren doorgroeide tot een volwaardig hairstyliste en trainster die aan (nieuwe) personeelsleden de opleiding verzorgt om de kwaliteitseisen van het bedrijf onder de knie te krijgen, of om bij te blijven met de laatste trends. Gemma specialiseerde zich in de kunst van het perfect matchen van de juiste kleur haar en coupe bij de klant. Tevens doet ze de social media van het bedrijf.

“Ik voelde me vanaf het eerste moment zes-en een half jaar geleden helemaal thuis bij Leon Zuidgeest Kappers”, vertelt Gemma. “Er is sprake van een transparante sfeer waarbij het management open staat voor je ideeën. Dat is nog steeds het geval, want ik kan mijn creativiteit helemaal in m’n werk kwijt als hairstyliste en trainster. En ook op het gebied van de social media. Je telkens blijven verbeteren zie ik iedere keer weer als een uitdaging”.

Vaste klanten

“Het is mooi om te ervaren dat Leon Zuidgeest Kappers veel vaste klanten heeft”, vervolgt Gemma. “Het maakt je werk nog aantrekkelijker. Ook dat is een reden dat ik alweer zolang bij het bedrijf werkzaam ben”.

Training

Gemma verzorgt niet alleen de kapsels van de klanten, maar traint na sluitingstijden dus de hairstylisten. De kappers en kapsters van Leon Zuidgeest Kappers nemen regelmatig deel aan een praktijkgerichte interne training. Gemma: “Het is mooi om te ervaren dat iedereen enorm gemotiveerd is om de verschillende kapsels te leren in combinatie met de kwaliteit die Emiel en Madeleine Zuidgeest, en de managers, aan het personeel stellen”.

Gemma voor de producten van Balmain bij Leon Zuidgeest Kappers in de Van Hoytemastraat in Den Haag.

“Er komt veel bij kijken om iemand van een (moderne) haardracht te voorzien.  Iedereen heeft zijn eigen kenmerken in het gezicht, waardoor je telkens weer andere technieken nodig hebt om daarmee om te kunnen gaan”.

Investeren 

“Het is een bewuste keuze om in onze hairstylisten te investeren”, vult Emiel Zuidgeest aan. “Hierdoor krijgen zij alle mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen. Tevens bieden we graag bepaalde vrijheden. Dit gebeurt wel binnen onze (kwaliteits)kaders, maar je ziet dat degenen die hun verantwoordelijkheden nemen, gemotiveerd zijn en hun passie combineren met enthousiasme bij ons ver kunnen komen. Het is dan ook niet voor niets dat we tal van hairstylisten hebben die allemaal hun eigen klantenbestand hebben opgebouwd”.

Interesse in een baan bij Leon Zuidgeest Kappers? Kijk op de website www.leonzuidgeestkappers.nl en stuur je CV.

 


Door: Bart Bakker | Foto: Digitaal Dagblad