Voorburgs Dagblad | Hans van Wijk: 'Ouders meer bij betrekken'

Hans van Wijk: 'Ouders meer bij betrekken'

mainImage
Hans van Wijk steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Pierre Heijnen, voorzitter van de Raad van College van ROC Mondriaan, (rechts) luistert aandachtig mee.

Ondernemer Hans van Wijk was gisteravond tijdens het Onderwijs Debat in de Francois Vatelschool duidelijk in zijn mening over de relatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. ,,Er is veel gezegd’’, concludeert de directeur van een enorme Sligro-vestiging. ,,Ik vond de woorden van burgemeester Tigelaar heel treffend. Hij verwees bewust naar de ouders. Ik sta als ondernemer overal voor open, maar de ouders moeten achter hun zoon en dochter gaan staan als ze gaan werken’’.

‘’Het zou een goede zaak als de ouders meer bij alles worden betrokken ’’, vervolgt de Leidschendammer. “Het heeft dan ook geen zin om als bedrijfsleven en onderwijs naar elkaar te gaan zitten wijzen. Sterker nog, dat is totaal geen optie. Het moet allemaal beter, maar het is juist goed als we met elkaar de verbinding zoeken. Je ziet weliswaar dat bedrijven een eigen opleidingscentrum beginnen. Dat was gisteren ook hoorbaar. Dat doe ik zelf ook wel als het om buitenlandse werknemers gaat. Maar het opleiden blijft toch een belangrijke taak van het onderwijs’’.

 


Foto: Ap de Heus