Voorburgs Dagblad | Emiel Zuidgeest: ‘Gemeente buiten realiteit’

Emiel Zuidgeest: ‘Gemeente buiten realiteit’

mainImage
Emiel Zuidgeest moet lachen om de bedachte plannen van de gemeente. "Dit kun je toch niet serieus nemen?"

Ondernemer Emiel Zuidgeest, eigenaar van de kappersketen Leon Zuidgeestkappers, heeft vanochtend met verbazing kennis genomen van al het ontstane tumult in het Damcentrum. “Is iedereen gek geworden?”, reageert Emiel Zuidgeest. “Dan doel ik op de wethouder en de ambtenaren op het gemeentehuis. De plannen om de parkeerdruk aan te pakken staan volledig buiten de realiteit. Ik vind het prima als er onderzoek wordt gedaan, maar pak dan de echte problemen aan. Het probleem in het Damcentrum is de verkeersdruk. Er is teveel verkeer. Daar begint de ellende mee. Het staat vrijwel dagelijks vast op de Damlaan”.

“De kritiek op de verantwoordelijke wethouder is enorm”, vervolgt Emiel Zuidgeest. “Dit College gaat een beslissende fase in. Het is niet handig voor hen wat er nu allemaal gebeurt. Sterker nog, het slaat helemaal nergens op”.

“We willen het Damcentrum een impuls geven. Dit werkt averechts, want je kan dan niet meer parkeren. Waarom zou je dan naar het Damcentrum gaan? Ik ben blij dat de gemeente aandacht aan het Damcentrum besteed, maar ze moeten het winkelgebied juist aantrekkelijker maken en niet onaantrekkelijker. Ik ben dan ook voor meer parkeergelegenheid, maar prioriteit nummer 1 is het aanpakken van de verkeersdruk. Als je niet meer voor een langere tijd kunt parkeren dan gaan mensen dus niet winkelen en daarna wat nuttigen in de horeca. Dan komen ze even snel langs in het gebied. Als mensen niet op hun gemak kunnen winkelen, dan kweek je ook geen gezelligheid"

"Of anders van de Blauwe Kaart drie tot vier uur parkeren maken..."


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad