Voorburgs Dagblad | 'Belangrijk hoe toekomst winkeliers is'

'Belangrijk hoe toekomst winkeliers is'

mainImage
Armand van der Laar zoekt bij Prental alvast babykleding uit voor een zwangere dame, die op afstand met een nieuwe technologie winkelt. Het betrof een voorbeeld van het HYPElab project van de Haagse Hogeschool.

Het College van de gemeente Rijswijk stopt momenteel veel energie in het winkelgebied ‘In de Bogaard’. Dit is niet alleen om een vuist te kunnen maken naar de komst van de ‘Mall of the Netherlands’ in Leidschendam, maar ook om de ondernemers in innovatief opzicht verder te brengen. Juist daarom was de deelname van ‘In de Bogaard’ aan het HYPElab project van de Haagse Hogeschool een goed moment om het gesprek met studenten en winkeliers aan te gaan betreffende de verschillende technologieën.

Wethouder Armand van der Laar bezocht daarom gisteren Prénatal, Van Haren en Perry Sport.  “We hebben het met betrekking tot ‘In de Bogaard’ veel over leegstand en hoe we de stad verder moeten inrichten. Het gaat bij dit project van de Haagse Hogeschool echt over retailers”, concludeert Armand van der Laar. “Samen met winkeliers is het belangrijk om te kijken hoe de toekomst zal zijn. Ik vind dat juist heel belangrijk om als gemeente faciliterend in te kunnen zijn. We blijven dan open staan voor dit initiatieven”.


Door: Bart Bakker | Foto: Rijswijks Dagblad