Voorburgs Dagblad | Zondag CPC: stad beperkt bereikbaar

Zondag CPC: stad beperkt bereikbaar

mainImage

Delen van de stad zijn gedurende de 45ste City-Pier-City Loop op zondag 10 maart minder goed bereikbaar. Hagenaars wordt daarom dringend geadviseerd om het grootste hardloopevenement van Den Haag dat om 9.30 begint en rond 18.00 zal zijn afgelopen met de fiets of het openbaar vervoer te gaan bezoeken.

Vanaf 12.00 uur maakt de HTM ruimte voor de CPC Loop en worden enkele trams omgeleid. De lijnen rond het Malieveld rijden aan het begin van de dag al niet meer.

De start van alle onderdelen is op de Koningskade. De finish is op de Boorlaan, nabij het Malieveld. Automobilisten kunnen ook gebruik maken van de P+R locaties langs de randen van de stad.  

De City-Pier-City Loop heet officieel de NN CPC Loop Den Haag. Het is een Haags familie-evenement dat jaarlijks 10.000 deelnemers en veel bezoekers trekt. Naast de Halve Marathon zijn er afstanden van 10 km, 5 km, 2,5 km en 1 km. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het ook de grootste scholenloop van Nederland.

Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een gedeelte van het parcours tijdelijk afgesloten. Om de loop voor alle deelnemers, supporters en bewoners veilig te laten verlopen, wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Dit geldt alleen niet voor de Koningskade:

Koningskade - stad uit - tussen Javastraat en Zuid-Hollandlaan, afgesloten tussen 5.00 en 18.00 uur.
Koningskade, deel tussen Zuid-Hollandlaan en Bosbrug, volledig afgesloten van 5.00 tot 19.00 uur.

Op de Zuid-Hollandlaan in de richting van Scheveningen is beperkt verkeer de gehele dag mogelijk.

 


Foto: Gemeente Den Haag