Voorburgs Dagblad | Nieuwe fietsroute tussen Den Haag en Leiden

Nieuwe fietsroute tussen Den Haag en Leiden

mainImage

Haal je fiets, tandem, eenwieler, elektrische fiets, lowrider, swapfiets, riksja, stadsfiets of racefiets maar uit de schuur! Ter ere van de 444ste verjaardag van de Universiteit Leiden is een fietsroute ontwikkeld van precies 44,4 km die je langs de mooiste plekjes van Leiden, Den Haag en alles er tussenin voert. Want wat is het hier mooi! 
 
De universiteit wil met de fietstocht laten zien dat Leiden en Den Haag verbonden zijn door de Universiteit Leiden, en tegelijkertijd de schoonheid van het tussengelegen gebied aankaarten. Want de universiteit zit niet alleen al 444 jaar in Leiden, ook in Den Haag zit alweer bijna 20 jaar een campus.

Op 11 mei is de officiële opening van de 444-fietsroute. ''We starten tegelijkertijd in Leiden én Den Haag. Iedereen uit Leiden, Den Haag en omstreken die tussen de 8 en 444 jaar oud is mag meefietsen'', zeggen de initiatiefnemers. 

De Universiteit roept alle soorten fietsers op om mee te doen. Zo kom je onder meer een grote groep duo-fietsers van Fietsmaatjes tegen, een team van Swapfiets Leiden, een heuse fietsdokter op een elektrische fiets, en een fietsorkest op een zespersoons tandem. Geen fiets of op zoek naar een gekke fiets? In het inschrijfformulier kun je ervoor kiezen een tandem te huren. Je kunt ook aangeven dat je meerijdt met een groep van 2 tot circa 20 personen.

Op zaterdag 11 mei vanaf 10.00 kun je een gratis fietswimpel en fietsroute ophalen en je melden op het startplein in Leiden of Den Haag. De startlocatie in Leiden is het Universitair Sportcentrum Leiden (USC), Einsteinweg 6, Leiden.
De startlocatie in Den Haag is het Leiden University College (LUC), Anna van Buerenplein 301, Den Haag.

Deelname aan de fietstocht is kosteloos. De 444-fietsroute is het hele jaar zowel online als offline beschikbaar. Je kunt de route op de website www.universiteitleiden.nl/444/fiets gratis downloaden in pdf of in gpx. Natuurlijk kun je ook een gedrukte versie ophalen bij één van de gebouwen van de Universiteit Leiden of bij de VVV-kantoren en andere toeristische plekken.