Voorburgs Dagblad | Winkelen op afspraak in de Mall wordt een uitdaging
mainImage

Winkelen op afspraak in de Mall wordt een uitdaging

De vele 'bewegingen' naar de winkels in Mall betekent dat de gevaren op besmettingen toenemen. Anderhalve meter afstand in het overdekte complex zal daarom de leidraad moeten worden.
26 februari 2021, 06:38 uur
Lokaal

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel zijn. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Met name voor de kleinere winkels biedt dit mogelijk enige uitkomst.

In winkelgebieden als het Huygenskwartier in Voorburg en de op de Damlaan in Leidschendam zitten veel kleinere winkels waar de ondernemers de deuren dus weer zullen openen. Het heeft er alle schijn van dat deze ondernemers de nieuwe RIVM-regels zonder al te veel problemen kunnen toepassen. Maar in de Mall of the Netherlands zijn grotere winkeltekens gevestigd. Hier gaat het 'winkelen op afspraak' een enorme uitdaging worden. Het gebeurt regelmatig dat er op sommige dagen duizenden mensen tegelijk in de Mall aanwezig zijn.... 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad