Voorburgs Dagblad | Waardig en druk bezocht afscheid Gerard Bakker
mainImage

Waardig en druk bezocht afscheid Gerard Bakker

Bart Bakker en Gijs Overgaauw dragen de kist op weg naar het graf. Daarachter lopen Berend Bakker en Jim Lassooij. Linksachter is Hendrik Jan van Pelt zichtbaar.
11 juni 2021, 15:35 uur
Lokaal

De uitvaart van Voorburger Gerard Bakker (84) heeft gisteren onder grote belangstelling op een waardige en mooie wijze plaatsgevonden.

Na een besloten ceremonie in een aula op de Rodelaan stopte de rouwstoet even voor de velden van Forum Sport en voor zijn huis op de Noordenburglaan waar bij veel woningen de vlaggen halfstok hingen. Veel inwoners waren aanwezig om de rouwstoet te bewonderen en bij het afscheid van zijn woning hun medeleven aan de familie te betonen. 

De vlag hing ook halfstok bij de woning. 

Een meterslange bloemenzee bij de begraafplaats

Ook Ivo Jager (midden) was aanwezig. Zijn vader Gerard Jager, jarenlang voorzitter van sv Voorburg, overleed onlangs. 

Na een muzikaal intermezzo wandelden velen naar de begraafplaats om de voormalig slijter op de Koningin Julianalaan en het bestuurslid van het toenmalige sv Voorburg, de laatste groet te brengen. Naast honderden wijnkurken werden er zelf gemaakte steentjes rond het graf gelegd.

Ook GBLV-raadslid Sanja Duijvestijn, die Gerard jarenlang in het Anker bezocht, gooide een wijnkurk op het graf. 

In restaurant The Fox in de Herenstraat vond daarna voor genodigden de condoleance plaats dat hiervoor een prima locatie bleek. In de geest van de vinoloog vloeide de wijn rijkelijk. 

De familie ontving circa de afgelopen dagen circa zeshonderd reacties. Er was dan ook sprake van een bloemenzee. De familie spreekt dan ook via deze weg graag een dankwoord uit voor alle hartverwarmende reacties en steun.  

(Alle foto's zijn gemaakt door Ap de Heus). 


Foto: Ap de Heus