Vlietweg3 op slot?

9 September 2022, 09:55 uur
Lokaal
mainImage
Archieffoto van de onvrede onder de bewoners.

Op de partyboerderij Hydra was het beslist geen feestje op dinsdagavond 6 september j.l.. Er was weer een zogenaamde participatieavond belegd over de plannen voor de bouw van een grote flat met 162 jongeren op de locatie Vlietweg 3.

ActiegroepVlietweg3, een georganiseerde protestgroep die met de dag groeit, zette bij aanvang maar meteen de toon door aan te geven dat zij overvallen zijn door de kant- en klare plannen die doodleuk over Leidschendam-Zuid lijken te gaan worden uitgerold.
“Wij waarderen de bouwplannen, er is immers een woningtekort en er zal ook heus een nieuw gebouw komen aan de Vlietweg3, maar de aanpak duldt tot nu toe geen enkele inspraak”, aldus de woordvoerster Astrid Kruijt. “Van burgerparticipatie is totaal geen sprake en wat ons betreft heeft deze communicatie geen enkele zin meer”.

Directeur Ernest van der Meijde van projectontwikkelaar Wibaut is duidelijk in verlegenheid op deze avond, want in reactie verwijst hij naar het gemeentebestuur dat het toch een prima idee vond en ja het was nu blijkbaar aan hem om het draagvlak onder de omwonenden te gaan creëren. Dat dit hele plan beter te voren en in co-creatie met de omwonenden had moeten worden uitgewerkt blijkt vervolgens wel tijdens de bijeenkomst uit de niet mis te verstane en felle reacties van de aanwezigen, die zich blijkbaar niet gehoord voelen.