'Verkeersituatie op de Damlaan in Leidschendam is grote ellende'

17 June 2023, 10:50 uur
Lokaal
mainImage
Enorme files in het Damcentrum
Archieffoto van een file op de Damlaan.

Ingezonden:  Zolang ik in Leidschendam woon is de verkeerssituatie op de Damlaan niet of nauwelijks veranderd. Het is nog steeds een grote ellende. Zeker vanaf 1 april wanner het vaarseizoen is begonnen.

Je bent je leven niet zeker wanneer je te voet oversteekt, vingers worden opgestoken en je krijgt verwensingen naar je hoofd. Onbegrijpelijk is het ook dat er nog steeds auto's rijden over de weg langs de ijssalons terwijl zomers zoveel mensen met de fiets een terrasje willen pikken.

Dat er nog geen ongelukken hebben plaats gevonden mag een godswonder heten. Fietsers rijden over de stoep alsof dit de gewoonste zaak van de wereld is. Je moet soms opzij springen om niet aangereden te worden. Scooters scheuren op volle snelheid door de Damlaan en over de sluisbruggen en er is niemand die ze staande houdt. Een politieagent en/of boa heb ik nog nooit op de Damlaan gezien.

Alle regels vallen en staan met handhaving. Hetzelfde geldt voor appen op de fiets of scooter, het gebeurt gewoon niet. Dit geldt trouwens voor heel Leidschendam. Destijds is een extern bureau ingehuurd om een verkeersplan op poten te zetten hetgeen de verkeerschaos in goed banen zou leiden. Deze rapportage heeft bijna 1 miljoen euro gekost en heeft niets opgeleverd.

Wat ook ergelijk is dat na het weekend, wanneer de jeugd de patazakjes en andere etenstroep heeft laten liggen, niet wordt schoongemaakt door een bezemploeg van de gemeente. Je schaamt je gewoon om daar op maandagochtend te zijn!

Verder blijven na schilderbeurten aan de gevels steigers achter. Er staat al ruim een maand kolossale schildersteiger terwijl het werk m.i. achter de rug is. Bel vanuit de gemeente dat bedrijf op en sommeer per direct deze steiger weg te halen op straffe van een boete.

vr.gr.

M.Overduin

Wat is uw mening over de Damlaan? Mail naar [email protected]