Uitspraak Raad van State grote gevolgen Voorburg en Rijswijk

28 November 2021, 15:24 uur
Lokaal
mainImage
Voorburgs Dagblad
Het Maanplein op De Binckhorst, vlakbij de grens met Voorburg. Hier zal het autoverkeer de komende jaren met duizenden voertuigen toenemen. Ook richting Rijswijk.

De gemeente Den Haag geeft via hun Linked-In pagina aan bijzonder blij te zijn met de uitspraak van de Raad van State waarmee het Omgevingsplan Binckhorst voor het grootste deel onherroepelijk is geworden.

Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor de logistiek en de verkeersdrukte in bepaalde wijken in Voorburg en Rijswijk. 

"Dit betekent veel voor de transformatie van de Binckhorst en de weg die we als gemeente samen met diverse samenwerkingspartijen zijn ingeslagen voor een van de grootste binnenstedelijke gebiedstransformaties in Nederland", aldus de gemeente Den Haag in de publikatie. Ook landelijk gezien is dit een mijlpaal omdat het één van de eerste grote pilots van een omgevingsplan is die nu onherroepelijk is geworden. Hiermee is bevestigd dat de systematiek waarin het omgevingsplan voorziet rechtzeker is. Den Haag kan hier trots op zijn".

Ingewijden melden echter aan Voorburgs & Rijswijks Dagblad dat zij niet blij zijn met de uitspraak. De wijken uit Voorburg en Rijswijk gaan door de drukte enorm veranderen. De huidige (en toekomstige) wethouders die De Binckhorst in hun portefeuille hebben kunnen daarom aan de bak om de belangen van Voorburg en Rijswijk zo goed mogelijk te verdedigen.