Supporter van Schoon Groep van Paulien Kegge weer actief

18 September 2023, 09:33 uur
Lokaal
mainImage

Voor de vierde keer deed de Supporter van Schoon Groep van Paulien Kegge zaterdag mee aan de World Cleanup Day in Voorburg, dit keer in Noord. Een hoge opkomst dit jaar met 32 supporters. Het weer was dan ook prachtig in tegenstelling tot vorig jaar toen het echt herfstweer was.

Ook won zij onlangs de Lodewijk van Vliet Award voor haar haar initiatief om elke 3 weken met een groep op te schonen en alle publiciteit was ongetwijfeld goede reclame voor de groep. Annet Wijermans, voorzitter van de Lodewijk van Vliet Award, sloot ook aan bij de actie en nam nog eens 4 leden van de Rotary Voorburg-Vliet mee om te helpen opschonen.

Het zijn niet alleen bewoners uit Noord die hielpen opschonen. Een aantal supporters startte vanuit hun eigen wijk Bovenveen, andere supporters komen op de fiets vanuit Den Haag Bezuidenhout en overige wijken van Voorburg en zelfs iemand uit Loosduinen was komen helpen. Met zo’n grote groep haal je veel rommel van de straat en vooral ook uit de bosjes.

Na afloop werd de groep bij Blend One door de Gemeente getrakteerd op koffie met gebak en werden ervaringen uitgewisseld. Ook werden er weer namen en telefoonnummers van nieuwe supporters doorgegeven aan Paulien, bewoners uit de buurt die graag een volgende keer mee willen doen. Het werkt dan ook aanstekelijk en het is verslavend.

En zo is de groep die ooit begon met zes deelnemers, inmiddels gegroeid tot een groep van 62 supporters. De meeste van hen hebben inmiddels een eigen prikker en doen regelmatig ook hun eigen buurtje. Over 3 weken gaan ze weer op pad en is Voorburg Midden aan de beurt.