Speeltuin Gravenwijk in Leidschendam permanent open

21 June 2024, 08:58 uur
Lokaal
mainImage

De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen is trots op het feit dat het burgerplatforum Gravenwijk het voor elkaar heeft gekregen, dat de speeltuin geen tijdelijk karakter meer heeft. De kracht van het participatietraject met inwoners en jeugd staat als een huis: een inclusieve speeltuin.

Het behoud van de speeltuin in de Gravenwijk, ook wel Prinsenhof Laag genoemd, is officieel geopend. Een hedendaagse speeltuin, inclusief en toegankelijk voor mensen met een beperking. Tot stand gekomen met de kinderen uit de buurt. De speeltuin heeft jaren lang een tijdelijk karakter gehad en was aanvankelijk voorbestemd voor woningbouw. Door het burgerinitiatief van de Gravenwijk is duidelijk geworden dat het anders moest, namelijk behoud van de speeltuin. Dat is gelukt nadat GBLV zich in de gemeenteraad sterk heeft gemaakt voor dit burgerinitiatief.

Freek Steutel: “GBLV is blij dat dit burgerinitiatief heeft geleid tot het behoud van de speeltuin, die nu een permanente status heeft. Dit toont aan dat je als inwoner wel degelijk invloed kan hebben op plannen van de gemeente. Mooi om te zien dat we een hedendaagse inclusieve speeltuin hebben kunnen realiseren met en door de Gravenwijk, aldus Steutel”.