mainImage

'Spanningsvelden rondom bouwprojecten maakt het ingewikkeld'

Bianca Bremer geeft uitleg over de relatie van bouwprojecten met de begroting van de gemeente in 2023.
26 september 2022, 15:41 uur
Lokaal

Wethouder Bianca Bremer (GBLV) heeft met ‘Bouwen en Wonen’ een portefeuille waarop een deel van de begroting van 2023 van toepassing is. Leidschendam- Voorburg kan dan ook diverse nieuwbouwprojecten tegemoet zien.

“We moeten inderdaad veel huizen gaan bouwen. Teveel mensen hebben geen dak boven hun hoofd”, aldus Bianca Bremer vanochtend tijdens de presentatie van de begroting voor 2023. “De weerstand groeit echter ook. Waar je wilt bouwen, willen mensen de bouw niet. Dat maakt het ingewikkeld. Mijn ervaring leert dat je dan op een gespannen voet leeft”.

Een tekening van het project op het Overgoo. 

In haar portefeuille zitten (nieuw)bouwlocaties als De Star, Overgoo, Duivenvoorde Corridor en Schakenbosch. Van ieder bouwproject moet dertig procent uit sociale woningen bestaan en twintig procent uit het ‘midden-segment', terwijl vijf procent treug naar de lokale economie vloeit. Er moet ook een zorgcomponent in.

“Kortom, het wordt steeds lastiger”, erkent Bianca Bremer. “Minister Hugo de Jonge komt daarbij met nieuwe regels. Dit wordt dan weer een spanningsveld met ontwikkelaars. Maar bovengenoemde zaken zijn eisen bij een nieuwbouwproject. Als dit er niet in zit, dan krijgen ze geen vergunning om te bouwen”.


Foto: Ap de Heus