Schrijf je baby nu in bij woningcorporatie Staedion  

28 March 2024, 08:34 uur
Lokaal
mainImage
ANP

Het woningtekort is groot en de wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn lang. In Den Haag staan woningzoekenden gemiddeld zes jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Daarom maakt Staedion het nu mogelijk om je baby alvast in te schrijven voor een sociale huurwoning. Zodat je kleintje als hij/zij volwassen is wel uit huis kan wanneer hij/zij dat wil.  

Staedion doet er alles aan om het woningtekort terug te dringen. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Dit doen we door niet alleen nieuwe, sociale huurwoningen te bouwen, maar we bevorderen ook de doorstroom door het bestaand woningbezit beter te benutten. Bijvoorbeeld via friends-contracten waarbij twee vrienden een woning delen of door ouderen vanuit een niet toegankelijke woning naar een toegankelijke woning te laten verhuizen.”  

Pilotproject

Toch blijft de wachtlijst voor een sociale huurwoning voorlopig lang. Daarom kun je bij Staedion nu tijdelijk je pasgeboren kind inschrijven. Normaal gesproken kunnen woningzoekenden in de regio Den Haag zich pas vanaf hun 18e levensjaar inschrijven via Woonnet Haaglanden. Door deze tijdelijke actie biedt Staedion kersverse ouders de mogelijkheid om hun kind alvast in te schrijven. “We zien veel zorgen bij ouders die zich afvragen hoe hun kind straks aan een woning komt. Daarom starten wij deze actie als pilotproject en draagt het bij aan de vermindering van de woningnood”, aldus Van Herk.  

Inschrijven 

Je baby (tot 1 jaar oud vanaf aanmelding) kun je tot en met 1 april a.s. inschrijven via: staedion.nl/baby. Om deel te nemen aan deze pilot geldt de voorwaarde dat je in de regio Haaglanden woont. Er is plek voor 100 kinderen op de wachtlijst, daarna wordt de inschrijving gesloten. Wanneer je kind straks 18 jaar is, kan hij/zij met voorrang op woningen reageren via Woonnet Haaglanden.  

Over Staedion 

Met ons maatschappelijk hart dragen wij bij aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door het bieden van een veilig en betaalbaar thuis. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren ruim 45.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners werken wij aan een prettige woonomgeving. Wij gaan voortvarend door met het renoveren en verduurzamen van onze woningen en maken ons sterk voor het bouwen van maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later. www.staedion.nl