mainImage

Ook ervaring met gevaarlijke loslopende honden

Stockfoto
25 januari 2023, 09:25 uur
Lokaal

Nikita Heinsius waarschuwt eveneens voor gevaarllijk loslopende honden rondom de Prinses Beatrixlaan in Voorburg. 

Zij schrijft hierover.

Ongeveer 1.5 a 2 weken geleden heeft mijn vader ook een nare ervaring net deze 2 gevaarlijk loslopende honden gehad, naar mijn vaders idee zijn het stepherds. Hij liep om 6.45 uur buiten de hond (Duitse herder) uit te laten in het park bij de prinses beatrixlaan, toen plots vanuit een zijstraat van de Prinses Beatrixlaan (in de buurt van het oude cbs gebouw) 1 van de 2 hele grote honden aan kwam rennen en de hond van mijn vader in zijn nek greep. Mijn vader en de hond schrokken hier erg van en vervolgens komt de 2e grote hond aanrennen. Mijn vader heeft de riem van zijn eigen hond losgelaten.

Onze eigen hond heeft zich los weten te rukken en is toen het park in gaan rennen en de 2 gevaarlijke honden erachteraan. Vervolgens kwamen de 2 gevaarlijke honden terug richting mijn vader en mijn vader was gewoon bang voor zijn leven (hij voelde zich zwaar geintimideerd) aangezien ze zo agressief op hem af kwamen lopen.

Hij is langzaam weggelopen en hij zei tegen de honden, die hem aan het aanstaren waren, dat ze terug naar hun baasje moesten (baasje was nergens te bekennen, misschien hebben ze deze wel niet). Vervolgens zijn ze weer terug de zijstraat in gerend van de prinses beatrixlaan. Mijn vader is doorgelopen en gelukkig kwam onze hond weer terugrennen vanaf het andere bruggetje.

Mijn vader heeft hiervan later in de middag nog een melding gemaakt bij de politie. Mijn vader voelt zich niet snel geïntimideerd, maar hij vertelde mij dat het zo plots was en dat de honden zo groot waren en agressief aan kwamen rennen. Mijn vader loopt nogsteeds niet prettig buiten met de hond nu. En al helemaal niet nu die dit verhaal heeft gehoord. We dachten dat de honden waren losgebroken en dat ze nu wel weer thuis zouden zijn, maar blijkt nu dus van niet. Mijn vader heeft net nog de politie gebeld om terug te komen op de melding die hij al gemaakt had en dit verhaal wat ik hier nu lees, waarop door de politie wordt gereageerd met: wij kunnen hier niets mee, je moet de handhaving contacten. Moet er dan eerst nog een hondje doodgebeten worden? Of een klein kindje? Hier moet iets aan gedaan worden. Deze honden zijn gevaarlijk. Mijn vader zegt: het lijkt weel alsof ze op jacht zijn.

Wat zijn uw ervaringen met gevaarlijke loslopende honden? Mail naar [email protected] of naar [email protected]