Ontmoetingsplek ANNA & Co in gebouw SoZa voor één jaar verlengd

25 November 2022, 03:58 uur
Lokaal
mainImage

In het voormalige ministerie van Sociale Zaken naast station Laan van NOI vestigde zich een tiental ondernemers. Initiatieven zoals KunstVerbind, CC4U, Wool for Warmth, PitZtop, High Sky Fitness en BuurtwerkNederland bouwden actief mee aan de community en gebruiken de werkruimtes gezamenlijk.

Voorlopig kan ANNA & Co nog tot eind 2023 door omdat ANNA en VORM Vastgoed de samenwerking een jaar hebben verlengd.Vier jaar geleden startte ANNA Vastgoed & Cultuur deze een ontmoetingsplek voor statushouders, studenten en (sociaal) ondernemers.

"ANNA&Co is een plek waar nieuwkomers in de stad zich welkom voelen. Ik ben trots op deze plek met een internationale mengelmoes. Je voelt hier echt dat Den Haag een wereldstad is. Hier zijn in vier jaar tijd zoveel prachtige ideeën gegroeid en zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. We zijn blij dat we voor zowel stad als de vastgoedeigenaar nog één jaar deze mooie plek voortzetten,’’ aldus Willemijn de Boer, directeur ANNA Vastgoed & Cultuur.

“ANNA&Co biedt ruimte aan de community waar we de afgelopen jaren met elkaar aan hebben gebouwd. Als één van de initiatiefnemers van de Estafette hebben we prachtige ontmoetingen mogelijk kunnen maken tussen bewoners van SoZa, ondernemers en buurtbewoners. Zo konden nieuwkomers vanuit een veilige plek bouwen aan hun netwerk en toekomst in de stad. We zijn blij deze ruimte ook komend jaar een plek blijft waar mensen nieuwe, onvermoede verbindingen kunnen leggen,” laat Emmylou Aben van Pitztop namens de ondernemers weten.

In 2023 wonen in SoZa Oekrainse vluchtelingen, Eritrese nieuwkomers en studenten. Met hen zetten we de ervaringen van afgelopen jaren voort in nieuwe ontmoetingen en verbindingen met de stad. Voor 2024 is onduidelijk of er verlenging van ANNA & Co in SoZa mogelijk is. Eventueel kan een andere plek de community huisvesten.