Noorderlichtfeest in Prinsenhofpark in Leidschendam

2 December 2023, 16:08 uur
Lokaal
mainImage
Pix4free

Het Noorderlichtfeest in Prinsenhofpark in Leidschendam is op 16 december van 12.00 tot 17.00 uur. Een evenement in kerstsfeer voor iedereen in Leidschendam-Voorburg.  Om 12 uur wordt het Noorderlichtfeest geopend door wethouder Bianca Bremer.

Rondom De Loopplank en het basketbalveldje bij Prinsenhof 6 is een gezellige kerstmarkt. Het doorgaande fietspad door het park is deze dag afgesloten. Op de kerstmarkt kan men leuke kerst en seizoens gerelateerde producten kopen. Er zullen verschillende partytenten opgesteld worden waar men gezellig bij elkaar kan zitten.

Ook zullen er verschillende foodtrucks aanwezig zijn waar men wat lekkers kan kopen. Natuurlijk is ook de kerstman aanwezig! Op een podium zijn de hele middag meerdere optredens van koren en dansscholen. Het precieze programma wordt later bekend gemaakt.

Voor de kinderen is er een zweefmolen. Hier kunnen zij gratis in. Ook kunnen zij geschminkt worden. Scoutingvereniging De Damherten zal aanwezig zijn, samen met hen kan men lekkere marshmallows maken. Tegen een kleine vergoeding kan men vlechtjes en hairfeathers laten plaatsen.

Heel passend bij de kerstgedachte is dat men ook op het Noorderlichtfeest houdbare producten zoals blik en pasta kan inleveren voor de Voedselbank. De Voedselbank houdt deze dag op meerdere plaatsen in Leidschendam-Voorburg een inzameling. Zie voor updates betreffende dit evenement de Facebookpagina van Prinsenhofevenementen.

Het Noorderlichtfeest is mede mogelijk gemaakt door oa.: Sterk voor Noord, Sport & Welzijn, AH XL, Plus Post en vele vrijwilligers.